Vrijwilligers gezocht! Assistent voor natuur, circus en creatieve kinderworkshops

KORTE TAAKOMSCHRIJVING

Wijsneus heeft bij iedere cursus die zij organiseren een professioneel docent staan. Voor sommige cursussen is het extra fijn om extra handen te hebben.

Zodat het veiliger is als de kinderen naar buiten gaan. Maar ook ondersteuning van de docent tijdens de lessen.

Voor de volgende cursussen zijn wij op zoek naar ondersteuning: circus, natuurlessen en creatief.

UITGEBREIDE TAAKOMSCHRIJVING

Wijsneus organiseert op 30 basisscholen in Amsterdam Noord naschoolse cursussen. Wijsneus heeft bij iedere cursus die zij organiseren een vakkundige docent staan. Voor sommige cursussen is het erg fijn om extra handen te hebben.

Bij het circus zodat alle kinderen hun kunstjes kunnen oefenen. Bij de natuurlessen als we buiten op onderzoek gaan. Of tijdens de creatieve lessen waarbij de kleuters soms net nog wat extra hulp nodig hebben bij het maken van hunmooie kunstwerken.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

Het is fijn als je aanvoelt waar je de docent kan helpen. Dit kan zijn bij het uitdelen van materialen en de kinderen te helpen waar nodig.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

In oktober 2018 starten we weer met een cursus Vreedzame Wijk. Daarnaast organiseert Stichting Wijsneus 1x per jaar een docentenbijeenkomst. Daar wordt je ook voor uitgenodigd.

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Een gezellige middag. Een vrijwilligersvergoeding. En een hoop nieuwe creatieve ideeen van de docent die de cursus geeft.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Het is heerlijk om met kinderen aan de slag te zijn. Je ziet ze dingen ontdekken, voor het eerst uitproberen, verbeteren, spelen met materialen en zelfverzekerder worden. Jij kan ze helpen wanneer het nog net even niet lukt. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

WERKTIJDEN

Alle actviteiten vinden naschooltijd plaats.

Op woensdag starten de activiteiten vanaf 12:30uur.

Op andere dagen is dit vanaf 14:00uur.

In overleg kunnen we kijken welke cursus het beste bij je past.

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Wij zijn erg blij met je hulp! Stuur ons een mailtje met je motivatie. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek. info@wijsneus.nl